Amstellanddag 7 juni

Op 7 juni is de Amstellanddag. Op deze dag worden de Dotterbaby’s uitgedeeld aan de deelnemers die het verhaal van de Dotter willen horen en zich willen ontfermen over een Dotter en een geschikte woonomgeving willen vinden voor de Nieuwe VoorjaarsVriend.

In het weekend van 6 en 7 juni is de Kunstroute op Amstelglorie. Er zijn zes beeldende kunstenaars en één poëet in de aanloop van het jaar betrokken geweest bij het reilen en zeilen van de Dotter. Deze ‘vertalers’ hebben de mij en mijn leefomgeving van de Natuurlijke Oever gebruikt als inspiratie voor hun werken die op Amstelglorie geëxposeerd zullen worden.

De vrijwilligers van volkstuinen hebben heel veel Dotterbaby’s verzorgd verspeend, zodat ze allemaal in hun eigen biologisch afbreekbare potje kunnen door groeien. Al deze Dotterpubers zijn begin juni zo groot dat ze op zichzelf kunnen wonen. Al dit kroos mag met de fietsende, roeiende, wandelende en kanoënde Amsterdammers mee de groene scheggen in. Vind een mooi plekje voor mijn kinderen en kom ze elk voor jaar bezoeken. Je zal versteld staan! Elk jaar voor wel 50 jaren achter elkaar zal ik speciaal voor jou bloeien.

Maar dan in biologisch afbreekbare bakjes. 😉