Dotterbloei eind maart

Eind maart is de inspiratiedag. Rond deze tijd sta ik in volle bloei. Ik geniet van het voorjaar met af en toe de warme zon. Om me heen zie ik de veranderingen in leven en kleuren.

Deze dagen gaan we gebruiken om de Dotterbaby’s uit de kraamkamers te verspenen. Ze zijn eigenlijk al pubers en gaan op kamers op zich zelf wonen, zodat ze tijdens de Amstellanddag/kunstroute/opendag van Amstelglorie, mee kunnen met Amsterdammers die een mooi plekje voor ze weten. Het zou zo fijn zijn als meer mensen leren hoe ik groei, hoe de modder aanvoelt waarin ik me zo thuis voel. Dat er uit zo’n kledder aarde zoveel moois kan groeien. Wat is de natuur toch een wonder.

De lieve kleine Dotterbaby’s

Een aantal kunstenaars en natuurvolkstuin-vertegenwoordigers zullen mij op Amstelglorie en in het Amstelland in bloei zien staan. We doen een inspiratie-wandeling. Ik wil deelnemers uitnodigen om na te denken over het volgende: hoe is het water, wat groeit er, wat bloeit er, wie wonen er allemaal bij mij in de buurt, wat hoort er eigenlijk niet in de sloot thuis, wat kan je wel zien en wat kan je niet zien. Olga zal meelopen om namens mij al jullie vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.