Meedoen?

Binnenkort zijn de Dotterpubers van vorig jaar te koop in de parkwinkel van Amstelglorie, Jan Vroegopsingel 7. De winkel is open van woensdag tot en met zondag van 10-18.

Zoek voor jou Dotter een mooi plekje aan het water. Aan een natuurlijke oever voel ik me het meest op mijn gemak. Op de ‘Groene Kaart van Amsterdam‘ kan je de mooiste plekken aan het water vinden. Elk jaar zal ik voor je bloeien in het hele vroege voorjaar. Met mijn vrolijke fel gele bloemen weet ik iedereen te raken. Laten we met z’n allen zorgen voor nog meer mooie natuurlijke oevers in Amsterdam en daardoor een betere kwaliteit van het water.

Sinds eind mei zijn de zaadjes de blubber in. De zaadjes ontkiemen het best als ze jong zijn, nog lekker groen zoals hier onder te zien is.

Lekker in de blubber! De kleine zaadjes van de Dotterbloem hebben zwemvestjes aan. Het witte vlekje is een luchtbelletje waarmee het zaadje op het water blijft drijven. Op die manier kunnen de zaadjes op zoek naar een nieuwe plek om te wonen aan het water.